Hösten är här

Har sällan sett så mycket svamp. Soppar av alla de slag bara ploppar upp hur  marken överallt.  Riktigt Karl-Johan-år.  De röda flugsvampar står i mängd.  I skogen  har jag hittat få kantareller men de falska kantarellerna lyser lockande knallgult i skogens mossa.

Vi  som hållt öppet i hantverksboden i sommar  har fått en väl förtjänt semester då vi stängde boden den sista helgen i augusti då även Kaffestugan stängdes.   Alla var glada och nöjda efter sommaren. Roligt att träffa besökarna i hantverksboden. Både mattor, tröjor och inte att förglömma tygkassar hade fått nya ägare.  Barbro Cluley for hem till Ängelholm.  Hennes lager med  tröjor, mössor och kassar, var nästan slut.  Med sikte på nästa sommar så går symaskin och stickor varma i Ängelholm. Först så känns det ganska skönt att inte ha några krav på sig, att inte behöva hålla koll på växelpengar och dagskassor. Men efter ett tag så är allt det jobbig glömt och så funderar jag på hur det skulle kunna bli ännu bättre nästa år. Hoppas att det blir en fortsättning 2018!

Den 14 september så överraskades jag av en  trevlig artikel om Tivedstorp i tidningen Land.
Det har varit stor publicitet kring Nationalparken och nyinvigningen i sommar. Buffertskogar och ekoturism.

En mycket läsvärd och intressant rapport ,  Tivedens skogslandskap som grön infrastruktur för landsbygdsutveckling: intressentanalys och förslag. Det är  Per Angelstam, tvärvetenskaplig forskare med inriktning både på kunskapsproduktion och lärande för hållbara landskap som skrivit den.  Rapporten finns här

På söndag den 24 september är det styrelsemöte i TUVA.  Det ska bli spännande att hör hur säsongen varit.