Nu ska det firas att sommaren är här

De ljusaste dagarna på året är här.  Syren doftar i långa nätter.  Prästkragarna lyser i min egen lilla äng.   I Tivedstorp arbetas det för fullt för att bjuda på den härlig midsommarlunch som serveras i kl. 12-15 i Kaffestugan.    Kaféet och  hantverksboden är öppen kl. 11-17.   Allt om midsommartiderna i Tivedstorp kan du hitta här.

Tycker du att det är tidigt att dansa kring stången redan kl 11?  När vi planerat aktiviterna så har vi tagit hänsyn till att  Tiveds idrottsföreningen har sitt traditionella midsommarfirande kl. 15 i Åboholm.   Så nu har du möjlighet att att vara med om två firande – och en lunch emellan!   Fikastunder – i Tivedstorp  och i Åboholm.   Umgås med gamla bekanta eller gör nya bekantskaper. En heldag i Tivedstrakten helt enkelt – här finns allt som behövs för att en lyckad midsommarafton.

Även i år är det Vägkyrka i Vandrarnas kapell.  Onsdag, lördag och söndag så pågår det aktiviteter av olika slag.  Nu på onsdag den 17 kl. 18.00 börjar sommaren med  ”Den blomstertid nu kommer” Program om sommaren. Blomsterbindning. Andrea Zarske.
Andrea visar hur man gör en vackra buketter och kransar av sommarens blommor.
Kom och gör din egen midsommarkrans!
MIdsommafton  kl 21.00 – Mässa i Vandrarnas Kapell
Hela programmet för Vägkyrkan finns här.

IMG_0630
Ingen midsommar utan midsommarstång i Tivedstorp.   Det blir dans kring stången kl. 11. men först så måste  det fixas löv och blommor så att vi kan göra den vackraste stången någonsin!   Kransar ska fyllas med små buketter av prästkragar!   Det är så roligt att binda vackra kransar – kom och var med.  Ta gärna med dig en bukett.   Det behövs massor av blommor till en midsommarstång.
Vi börjar redan på torsdagskvällen med att förbereda stången med björklöv.

Jag kan berätta att både  bakom disken i  kaffestugan och gräsklipparens spakar  finns det musikanter –  så det kommer att bli levande musik.   Den gamla dansbanan – har fått nytt golv så nu håller den för dans igen.   Kanske hörs det musik från Tipin brevid – då är det Lovisa Larsson som spelar en folklig visa.  Lovisa har lovat att spela till dansen kring midsommarstången.

Alla hälsas välkomna till Tivedstorp och i synnerhet alla aktieägare i Bygdebolaget TUVA.

TIvedstorp finns också på Facebook  här kan du se alla våra glada vänner.

Ps  Det finns både gärdsgårdar och sju sorters blommor i fall du skulle vilja drömma om din tillkommande!
Ett tips för midsommardagen – ta dig till Tiveds kyrka kl. 18.00

Konsert med, Lena Tivelind, Kjerstin Häggstam-Nord, Anna Nord, Ida Emilsson, Lars-Ove Eriksson och Tyra Häggstam.