Slyröjning vid missionshuset

Dagens styrelsemöte avslutades med en härlig utevistelse vid missionshuset.  Det var en fin höstdag  och jag höll mig lite på min kant med min tystgående busksax.  Med den klipper jag med lätthet ned björkar med 5-centimeters diameter. Jag hittade både vildaplar och en olvonbuske under den stora sälgen.  Det finns några jättelika sälgar där i hagen.  En del stora grenar har brutits av någon gång.
I hagen betar för tillfälle 15-talet hästar, en hel flock fårn Ösjönäs.  Hästarna  har stora betsmarker och höll sig på behörigt avstånd från röjsågarnas buller och bensinos.

Efter några timmars arbete – med fyra  röjsågare, 2  grenuppsamlare och så  min tystgånende busksax  så pustade vi ut  och konstaterade att det är roligt att arbeta tillsammans – det syntes verkligen att vi gjort något!   Dessutom fick vi både frisk luft och motion. Lisa föreslog att  vi gör likadant på nästa möte – den 7 december.  Men det får allt bero på väder och vind!

På styrelsemötet så beriättade Lisa och Martin om planerna för nästa  år.  TUVA har också fått de gamla informationstavlorna från nationalparken och vi enades om att slänten nedanför fähuset kan bli en bra plats att sätta upp dem på.