IMG_2098

KulTurOnsdag 6 juli

Äntligen är det dags för KulTurOnsdagarna i Tivedstorp!   Det är med viss bävan jag ser fram emot onsdagen. Har jag lovat för mycket, kommer det inte någon,  går allt åt skogen?
Det som är bra med att utlova att man ska göra något är att då måste man göra  något i verkligheten också.  Utan sådana löften är det mycket som inte blir gjort. Det stannar vid tanken och blir inget mer.  Så det är bara att bita ihop och fixa något i Fähuset!

Det är roligt att konstatera att vår verksamhet i hantverksboden fungerar, även utan så mycket publicitet.  Men det ska bli bättre.  Nu kommer förhoppningsvis en påminnelse i NA varje dag, hoppas jag i alla fall.  Har du tillgång till Internet så kikar in här NA, evenemang.
Vävstolen med kontramarsch är en upplevelse för den som är att trampa på 100-åriga vävstolar.  Men det finns en frihet med enkel uppknytning på 4 skaft… man kan trampa efter stundens ingivelse!

  Att skapa med händer och fötter är  temat i hantverksboden på KulturOnsdagen den 6 juli

kl. 12-17 Hantverksboden: - att skapa med händer och fötter!
Ull- tesa, tova, spinna
Lin - skäkta, häkla, spinna, väva
Fähuset : Onsdagsvernissage - Miniutställning Ylle och Linne.
 Det är inte så länge sedan, drygt 100 år sedan som ull och lin dominerade textilierna i hemmen i Tiveden.  Lin odlades på varje gård och alla hade några får.

På dagens program finns även kl 16 - Guidad vandring i Tivedstorp
kl.18 - Vandrarnas kapell:  Het kärlek i Arktis nr 2. Bengt-Åke Öhgren

kl. 18 - Musik, mat och fika i Kaffestugan.
Rockafton:Trigger från Säffle river av 70-talsklassiker.
Long live rock ‘n roll