PICT1649

Det våras?

Ena dag är det vår i luften, men nästa dag snöar det.  Två decimeter snö på ett par dagar.  Tung och blöt. det är bra spårväder.  Grävlingen har vaknat till och lämnat stora spår efter sig i den nyfallna snön.
Snart är det dags att öppna Tivedstorp för ny säsong.  Jag har förstått att det jobbats på med marknadsföring på alla fronter under vintern.
Det är dags för årets första styrelsemöte på måndag.  Stormen Helga i december har sett till att det finns arbete att ta itu med när det blir vår.
Sköna Maj  - blir en månad långt.  Den 29:e maj blir det en Naturdag i Tivedstorp.  Håller på att planera den. Vi hoppas kunna plantera några träd och buskar, då stormen gick hårt och de gamla träden.  Några har lovat att ta med sig plantor att byta/sälja.  Jörgen Puls som ställde ut naturfoton förra sommaren återkommer förhoppningsvis med ett bildspel med naturbilder.  Har planer på att ordna guidade naturvandringar,  kanske bl. a. på arabiska.  Laxå har ju tagit emot väldigt många asylsökande under förra året.  Under våren har det ordnats språkcafé med matlagning med  syrier, albaner och afganistanier i Skolan i Tived.  Att bjuda in några till Naturdagen skulle kunna vara en fortsättning.   Att arbeta tillsamman är trevligt.
Räfsa och städa bort nedfallna grenar - det kan alla göra.
I år ska det förmodligen vara ganska varmt och skönt,  det är en fördel med det månadslånga Sköna Maj.    Är du nyfiken på vad som kommer att hända i Tiveden under Sköna Maj, så titta in på den Sköna Majs hemsida.  När du ändå är i farten så klicka och se vad som händer i Tivedstorp.

I tidningarna samt på Facebook har det under de senaste månaderna pågått en livlig diskussion om hur skogsbruket bedrivs.  Det finns starka önskemål om att lämna en buffertzon runt Nationalparken.