Rötter i Tiveden?

Årets släktforskardagar äger rum 18 - 20 juli .  Programmet finns här

Släktforskarstöd finns alla dagar, från onsdag kl. 10 till fredag kl. 12.

En heldag ägnas åt St Hägghemmet, som likt Tivedstorp är ett gammal finnhemman.

På kvällen sjunger Uno Sandqvist för oss i kaffestugan.  Uno har tonsatt dikter av ”Den Blyge” som i många år skrev dikter om stora och små händelser i Tiveden och Askersund.

På fredagförmiddag styr vi kosan mot Uggletorp och får veta lite mer om den byn. Dagen avslutas med att Lena Gribing berättar om ett pågående projekt i Finnerödja hembygdsförening.

Riksantikvarieämbetet fördelar  8 miljoner kronor på projekt som syftar till att bevara och använda samt utveckla kulturarvet.  Nästan 400 ansökningar kom in och nu har 74 av dem tilldelats pengar.   Av de 74 som fått del av pengarna är Finnerödja hembygdsförening, som fått 29000 kr för  Kulturarvsarbete och nätverksbildande gällande tidig finsk invandring till Närke Tiveden med omnejd. 
Tanken är att sammanställa den forskning som finns hos dem som släktforskat om Tiveden. Många hamnar ofta till slut på Hindrik, Påvel eller kanske  en Simon.  Med gemensamma ansträngningar så ska den information som redan finns hos släktforskarna  utvidgas med letande i källor av olika slag för att belägga finninvandringen till Tiveden med omnejd.